Wat is historische fantasy? Op Wikipedia staat: "Historische fantasy is een subgenre (van de fantasy)  met twee varianten. In de ene vindt het verhaal plaats in een werkelijk historisch verleden en worden er elementen uit de fantasy aan toegevoegd. Deze variant is dus sterk verbonden met het subgenre 'alternatieve geschiedenis'. In de andere heeft de fantasy wereld belangrijke overeenkomsten met een historische periode uit onze wereld. Met name in de laatste variant zijn landen, volken, personen en dergelijke vaak gebaseerd op landen, volken en personen uit de wereldgeschiedenis."

Ik richt mij met mijn boeken op de laatste variant. Als je terug gaat in de tijd, ontkom je er als schrijver niet aan om een alternatieve geschiedenis neer te zetten. Zelfs al was je in het verleden ter plekke, je observaties zouden niet alles wat er om je heen gebeurde waarnemen. Voor een goed en spannend verhaal ga je dus vanzelf aspecten erbij fantaseren. In mijn verhalen beperk ik de verzonnen elementen zodanig, dat de lezer in fictieve personages uit het verleden duikt, die echt geleefd zouden kunnen hebben. En alle karakters moeten het doen met de mogelijkheden in die tijd.


Verder mix ik in mijn boeken het historische fantasy genre met contemporaine & jeugd fantasy, omdat het startpunt van de verhalen de huidige moderne wereld is en de doelgroep young adults. De personages verlaten onze huidige wereld en komen op een magische wijze in de oudheid terecht waar het echte avontuur begint.